Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 12:43 - Stockholm i mit hjärta
Автор: irinita Категория: Туризъм   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2007 12:43


  Започвам с послеписа, за да съм различна :) Опитвам се в заглавието да изпиша на шведски думите на песента, но за съжаление "а" с 2 точки от горе не се чете. Извинете за проблема.

 ...Има такава песничка "Стокхолм в моето сърце". Когато гледам снимките от този град, не мога да не се сетя за песента. Градът очарова внезапно, без да те подготви-в един момент не изпитваш нищо, а в следващия си лудо влюбен. Красотата му е тиха и спокойна, може да се каже че е дори нежна. Италианските и испански градове завладяват на мига, като някои южни горещи красавици. Техните красоти хващат веднага окото и те карат да останеш без дъх. Омагьосват те, замайват се с ярките си цветове, шумове и миризми и след това бързо се уморяват от теб и ти обръщат гръб. Стокхолм повече прилича на срамежлива, но изключително умна красавица, която сякаш не оценява достойнствата си. Той не те грабва така изведнъж. В него не се задушаваш от красотата и излишествата. И в същото време полека-лека, бавно, нентрапващо се, градът влиза под кожата ти. И в един добър ден разбираш, че не можеш да живееш без него, че е не по-малко красив от южните си съпернички. И че дори може би е по-красив от тях, защото притежава красотата на узрялата жена, чиято първа младост е отминала, но красотата и мъдростта са останали. И тогава разбираш, че онази, младата и гореща красота, която си превъзнасял досега не значи нищо и не може да се сравнява с опита на годините.
  А сега ще прикача снимки от Gamla stan -стария град.

image


image


image

image

image

image


image

image

image


image

image

image

А като за край, няколко снимки от архипелаговия комплекс на Стокхолм. Островите са хиляди и от видени от високо изглеждат като ситна бродерия.

image

image

image

image

 Е, стига за днес :) Стокхолм е приказка без край. Имам план да кача и снимки от Хелзинки, Париж, Барселона и Флоренция, но да видим за какво ще ми стигне времето.
  Приятни събота и неделя на всички!


Тагове:   Stockholm,   MIT,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: irinita
Категория: Туризъм
Прочетен: 10872
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930